waterschap vechtstromen

Waterschap Vechtstromen zorgt voor veilige dijken, schoon en voldoende oppervlaktewater en gezuiverd afvalwater. Het werkgebied omvat 23 gemeenten in de provincies Overijssel, Drenthe en Gelderland.

Zeven beelden bij de Doorbraak
Bij de Doorbraak staan zeven kunstwerken van Rinus Roelofs. Een kaart met uitleg over het ontstaan van de werken, hun relatie met het water en de wiskundige toelichting is door Oostenwind ontworpen. De Kunstkaart kun je hier aanvragen.

Waterschapswerk | over kunst en identiteit van het landschap
Samen met Henriette Tavenier | Stichting Beeldruimte werkt Nicole Herink aan drie kunstpublicaties.

Wat hebben een waterschap en kunst elkaar te vertellen?
Meer dan je direct zou vermoeden. Kijken naar het landschap door de koker van kunst maakt andere kwaliteiten van het landschap zichtbaar dan de kwaliteiten die voor een waterschap in eerste instantie van belang zijn.

De eerste publicatie is een cahier, dat aandacht besteed aan de kunstcollectie van het Waterschap. Twee wandelingen in twee verschillende gebieden van het waterschap zijn gemaakt. Het is interessant hoe kunstenaars en medewerkers van het Waterschap naar het landschap kijken. Prof. dr. Gert-Jan Hospers – bijzonder hoogleraar Transitie in Stad en Regio –schreef een essay over het landschap tussen Valthe (Drenthe) en Vasse (Twente).