u parkhotel • enschede

Het U Parkhotel in Enschede opende 11 februari 2019 de deuren voor haar eerste gasten. In het hotel, gelegen op de campus van de Universiteit Twente, zijn gasten welkom om te slapen, eten en/of vergaderen.

Voorafgaande aan de bouw, heeft Nicole Herink een inspiratietour georganiseerd. Daarna heeft zij een jaar in een compact team samengewerkt. De ontwikkeling van naam en huisstijl, de bewegwijzering, de infoschermen, de informatiebrochures en het concept voor de themakamers is van haar hand. Esther Mastenbroek | Beltman (interieurarchitectuur) is verantwoordelijk voor het interieurontwerp.

Het hotel beschikt over 72 kamers, verdeeld over negen verdiepingen. Gasten kunnen kiezen uit verschillende kamertypes (comfort, superior, superior view en panorama) die allemaal hun eigen luxeniveau vertegenwoordigen. In het à la carte restaurant kunnen gasten genieten van gerechten veelal op basis van seizoen- en streekgebonden producten.

Daarnaast beschikt het hotel over dertien conferentiezalen. Twaalf zalen in de vergadervleugel op de begane grond en een boardroom op de negende etage. U Parkhotel heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Door middel van het toepassen van verschillende functionele- en organisatorische elementen wordt zo duurzaam en maatschappelijk verantwoord mogelijk ondernomen. Het hotel is gecertificeerd met het gouden Green Key certificaat.