Culinair Erfgoed diners

Beleef 200 jaar Koloniën van Weldadigheid op je bord

De Koloniën van Weldadigheid bestonden in 2018 200 jaar en hebben zich genomineerd voor erkenning door Unesco als werelderfgoed. Dat riep bij Loes Talens [Bitter en Zoet] en Mirjam Veenman [Keukengeheim] de vraag op: wat is eigenlijk het culinair erfgoed van diezelfde Koloniën?
Wat bleek, er was een wereld te ontdekken. Met de schaftlijst uit 1815 lag er niet alleen een prachtig historisch document, maar ook een bron aan culinaire inspiratie én een uitgangspunt. De schaftlijst liet vrij gedetailleerd zien wat de paupers, een jaar lang, iedere dag te eten kregen. De Culinair Erfgoed Diners waren geboren.

https://www.bitterenzoet.nl/event/erfgoed-diners-2019

Nicole Herink ontwierp de social media headers, flyers en posters voor het Culinair Erfgoed Diner. En het boek, uitgegeven door Koninklijke van Gorcum BV. Paperback | ISBN 9789023256663 | juni 2019 | 128 pagina's. Je kunt het oa hier bestellen.

Culinair Erfgoed Diner – 200 jaar Koloniën van Weldadigheid op je bord maakt de culinaire historie van de Koloniën van Weldadigheid op een moderne, smakelijke manier tastbaar. De recepten gebaseerd op de historische schaftlijst, met vermelding van wetenswaardigheden over de gebruikte ingrediënten toen en nu, en daarnaast de interessante geschiedenis van de Koloniën, zorgen ervoor dat je gaat koken met een verhaal.